Sponsorloop bij ACV als financiële opkikker

Sponsorloop bij ACV als financiële opkikker

Voetbalclubs hebben het moeilijk. Kantines zijn gesloten, recettes vallen weg. Dat geldt ook voor ACV. Daardoor is het lastig om te investeren in de toekomst.

Om de club een financiële opkikker te geven is er in de meivakantie een sponsorloop. Daaraan doen alle ACV-leden mee, van kabouters (5/6 jaar), alle jongens- en meisjesteam tot en met de senioren mannen en vrouwen. Deze sponsorloop is een initiatief van het Amateurconvenant FC Groningen in samenwerking met Clubplan Nederland.

Natuurlijk is het evenement, dat van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei wordt gehouden, corona-proof. Iedereen loopt zijn of haar rondjes op de wielerbaan rond de trainingsvelden van ACV. Dat doen ze op het moment dat hun training staat gepland. Zo zijn er geen extra reisbewegingen en zijn de groepen niet te groot. Ook mogen ouders en andere belangstelleden niet komen kijken. De organisatie ondervangt dat door het maken van foto s en filmpjes.

De opzet van de sponsorloop is als volgt: de leden kunnen op www.sponsorloop.nl/ACV een pagina aanmaken. Deze actiepagina sturen ze door naar hun vrienden, familie en kennissen die geld kunnen storten op de betreffende pagina. Ook bedrijven hebben de gelegenheid om via deze pagina eventueel een bijdrage leveren. De actie verloopt succesvol. Het afgelopen weekend stond de teller al op ruim 1.000 sponsoren.

Om de leden verder te stimuleren om een sponsorpagina online aan te maken, trekken de trainers en het bestuur van ACV zelf de loopschoenen aan. In de aanloop naar de sponsorloopweek lopen zij in totaal 82 kilometer hard. Het zijn symbolische kilometers want ACV bestaat 82 jaar. Met hun actie willen ze het goede voorbeeld geven voor een gezonde levensstijl. Wie meer beweegt, bouwt weerstand op die in de strijd tegen het virus hard nodig is.

Het looptraject wordt aangekleed met versiering, ballonnen en muziek. ACV werkt voor dat deel van de organisatie samen met de wielerbaan, het Asser Sport Akkoord, de 4 mijl van Assen en Jumbo, die een start/finish boog, flesjes water, bananen en ijsjes levert.

Tiplijn