Warenhuis Vanderveen organiseert een Kadetje Cultuur door Frank Westerman

Warenhuis Vanderveen organiseert een Kadetje Cultuur door Frank Westerman

Op zaterdag 1 mei neemt Frank Westerman je mee van Assen via Venetië naar Florence en Turijn  op een tijdsreis langs ons kantelende beeld van de hemel, met of zonder god, tijdens een Kadetje Cultuur georganiseerd door Warenhuis Vanderveen te Assen.

Frank Westerman, geboren in Emmen en getogen in Assen, gaat dan in gesprek met Sophie Timmer, historicus, publicist en programmamaker bij RTV Drenthe, en Nico Vanderveen, algemeen directeur Warenhuis Vanderveen Assen over zijn recentelijk uitgebrachte boek De kosmische komedie .

Dit boek is een filmische vertelling over reikhalzen naar een betere wereld - buiten de dampkring. Met een telescoop of met een raket, de mensheid blijft haar verlangen richten op de kosmos. Uit gemis? Wat verwachten we op de maan of Mars te vinden dat ons op aarde ontbreekt?

Middelpunt is de Westerbork-sterrenwacht die met zijn majestueuze schotelantennes de hemel aftast, op het terrein van het voormalige nazidoorvoerkamp. Als je, net als Galileo, de aarde voorgoed uit het centrum van het heelal kegelt, waar moet je dan nog het paradijs zoeken? Waar de hel?

In verband met de huidige coronamaatregelen is dit een volledig online editie! Aanmelden doe je door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is kosteloos. De livestream is te volgen van 13.00  13.45 uur door middel van een link die je na aanmelding ontvangt.

Na afloop van Kadetje Cultuur is er een signeersessie met Frank Westerman van 14.30- 15.00 uur bij Bruna op de begane grond van Warenhuis Vanderveen Assen. Een afspraak maken hiervoor doe je door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jeanine Hofsteenge
Tiplijn