Mocht TT doorgaan, komen er geen TT-campings

Mocht TT doorgaan, komen er geen TT-campings

Er is dit jaar ten tijde van de TT geen ruimte voor de opening van de tijdelijke TT-campings. Dat is deze week door B en W geconcludeerd.

Volgens het college is opening uit oogpunt van volksgezondheid, veiligheid en hygiëne niet verantwoord. Daarnaast heeft de politie beperkte capaciteit voor toezicht en handhaving. De exploitanten van de campings zijn daarover gisteren geïnformeerd.

Burgemeester Marco Out: Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat dit voor de campinghouders een teleurstellend besluit is. Het is tenslotte al het tweede achtereenvolgende jaar dat ze geen gasten kunnen ontvangen.  De gemeente wilde hen nu duidelijkheid bieden. Ze verwacht dat er maatregelen blijven gelden die het niet mogelijk maken om de tijdelijke campings coronaproof te exploiteren, dan wel uitvoering te geven aan de wettelijke vereisten.

In het geval de TT door toeschouwers kan worden bijgewoond, zullen dat er naar verwachting veel minder zijn dan in voorgaande jaren. De reguliere overnachtingsmogelijkheden bieden voldoende ruimte om bezoekers van de TT onderdak te bieden.

Het is nog niet bekend of er in de tweede helft van het jaar rond races op het circuit wel mogelijkheden zijn voor de opening van de tijdelijke campings. Dat hangt af van de dan geldende regels.

Roelof Daalmeijer
Tiplijn