Demonstratie Lopend Vuur 4 maart

Demonstratie Lopend Vuur 4 maart

Van 3 tot 5 maart 2021 gaat er een lopend vuurtje door Assen! Onder de noemer Lopend Vuur  houden we op 4 maart 2021 op de Brink een wake voor humaan migratiebeleid.

Het lopend vuur gaat door heel Nederland. Er zijn 4 tochten die samen 48 wakes met elkaar verbinden. De eerste routes zijn gestart op 1 maart, en alle vier komen ze op 16 maart aan in Den Haag, vlak voor de verkiezingen. De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam.

Op 3 maart komt het vuur aan in Assen. Op 4 maart vindt een stilte wake plaats van 17.00u tot 18.00u op de Brink in Assen. We zijn dan een uur stil om aandacht te vragen voor een beter migratie beleid en de slachtoffers die het tot nu toe heeft gekost. Iedereen is van harte welkom om bij de wake aan te sluiten. De wake kan ook live gevolgd worden op de facebook pagina van Mooi Verhaal Assen. Hier is ook meer informatie te vinden. Op 5 maart gaat het vuur verder richting Dedemsvaart.

De landelijke actie wordt georganiseerd door Vluchtelingencomité Groningen en MiGreat. Doel is om het destructieve migratiebeleid van de afgelopen jaren op de kaart te zetten, mensen te informeren over de gevolgen van hun stem op de leefomstandigheden van vluchtelingen én aan de komende regering te laten zien dat er draagvlak is voor menselijk migratiebeleid. Roos (MiGreat) is een van de initiatiefnemers en legt uit waarom:

Na jaren gewerkt te hebben aan de Europese grenzen, kan ik alleen maar zeggen dat mensen er slechter aan toe zijn dan ooit. Het geweld van grenspolitie, de verwaarlozing in de kampen, de mensen die dakloos aan hun lot over worden gelaten: dit beleid maakt mensenlevens kapot. Het moet anders. De komende regering moet werk maken van humane opvang en veilige vluchtroutes. 

Praktische informatie:
In verband met covid-19 wordt iedereen gevraagd zich aan de covid regels te houden. We houden 1.5 meter afstand en dragen een mondkapje. Geïnteresseerden wordt gevraagd online de livestream te volgen en gerelateerde informatie en statements te delen via sociale media. Journalisten zijn natuurlijk fysiek welkom! Houd afstand en neem een masker mee.

Contactinformatie:
Facebook evenement Assen: https://www.facebook.com/events/309077614170127
Facebook evenement MiGreat NL 1-17 maart: https://www.facebook.com/events/1166297413823741/
Contactpersoon: Bert Altena / 06-30285649
Algemene info landelijk event: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. // facebook.com/migreatnl // migreat.org/lopenvuur

Tiplijn