Spot TV Assen: het tv kanaal voor en door jongeren

Spot TV Assen: het tv kanaal voor en door jongeren

Assen krijgt een online tv kanaal voor en door jongeren: Spot TV Assen. Het redactieteam wordt gevormd door jongeren vanuit verschillende scholen en opleidingen. Samen maken zij zichtbaar wat er allemaal gebeurt in Assen voor de jeugd van 12 tot 22 jaar. Én ze bedenken en organiseren nieuwe (online) activiteiten, waar je naar kunt kijken of waar je aan mee kunt doen. De aftrap van Spot TV Assen is vrijdag 12 februari om 20:00 uur met een eerste live-uitzending, met DJ Miquell Kaidel uit Assen, bekend van o.a. radiostation Funx.

Dit initiatief van de gemeente Assen in samenwerking met Spot TV, Vaart Welzijn, Asser Sport Akkoord, DNK, ICO, DAF, Podium Zuidhaege, Vaart in Assen en Spraakmakend wordt betaald door geld dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld om jongeren perspectief te bieden in coronatijd. Alle uitzendingen worden gemaakt vanuit de studio in Podium Zuidhaege.

Platform voor jongeren
Wethouder Jan Broekema is blij met de samenwerking tussen alle partijen. Ons streven is om jongeren vermaak en steun te bieden in deze coronatijd. Maar ook om hiermee een platform voor jongeren neer te zetten dat na de coronacrisis blijft bestaan. De komende weken breiden we het aanbod van activiteiten uit op basis van ideeën van de jeugd. In principe online, maar waar het binnen de regels kan ook in levenden lijve, bijvoorbeeld in de vorm van sport activiteiten. 

Actualiteiten, events en aandacht voor maatschappelijke thema s
Naast actualiteiten, lifestyle, sport en events, komt er op Spot TV ruimte voor de maatschappelijke kant. Zoals een spreekuur van Vaart Welzijn voor jongeren of programma s over thema s die actueel zijn. Jongeren kunnen via Spot TV meedoen aan bepaalde activiteiten. Ook worden activiteiten live gestreamd.

Eerste uitzending 12 februari: praat meteen mee!
Op vrijdag 12 februari om 20:00 uur is de allereerste live-uitzending van Spot TV Assen vanuit Podium Zuidhaege. Iedereen kan meekijken via https://assen.spot-tv.nl/. Naast een optreden van DJ Miquell Kaidel worden tijdens de uitzending nieuwe ideeën besproken voor activiteiten en de invulling van Spot TV Assen. De input van jongeren is daarbij erg belangrijk. Jongeren die hierover mee willen praten kunnen dit vrijdag via de livestream doen.

Tiplijn