Assen komt met tips voor tijdens de lockdown

Assen komt met tips voor tijdens de lockdown

We hebben er al een tijd mee te maken; de lockdown. Deze is momenteel verlengd tot 9 februari. Sommige maatregelen hebben lastige gevolgen. De sociale contacten zijn namelijk een stuk minder geworden. Daarom deelt de gemeente de komende weken tips om de lockdown door te komen.

Vaart Welzijn
Vaart Welzijn staat nu vooral klaar voor kwetsbare mensen. Kent u iemand die hulp of een luisterend oor nodig heeft? Vraag die persoon of u zijn/haar gegevens door mag geven aan Vaart Welzijn. Zij nemen dan telefonisch contact met hun op om te kijken hoe ze kunnen helpen. Geef de gegevens door via telefoonnummer 088-1230999.

Spreekuren Mijn Buurt Assen
Vaart Welzijn is onderdeel van Mijn Buurt Assen. Door de maatregelen is het niet mogelijk om naar de buurt informatiecentra van Mijn Buurt Assen te komen. Gelukkig gaan de wekelijkse spreekuren van Vaart Welzijn wél door. Maar dan via de telefoon. Op www.mijnbuurtassen.nl/activiteiten vindt u hier meer informatie over. U kunt ook bellen met Vaart Welzijn via 088-1230999 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De luisterlijn
De luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor mensen die graag hun verhaal in vertrouwen willen vertellen. Dit kan gaan over zorgen die u heeft of over relatieproblemen, somberheid of eetstoornissen. U kunt de luisterlijn over van alles bereiken. Dit kan ook anoniem. Wilt u liever niet bellen? Geen probleem, het kan ook via een chat of e-mail. Kijk op www.deluisterlijn.nl voor meer informatie.

Drenten voor elkaar
Op www.drentenvoorelkaar.nl delen verschillende Drentenaren hun reden om vol te blijven houden in deze tijd. Hier vindt u motiverende verhalen hoe mensen hun tijd nu doorbrengen of waarom ze zich aan de maatregelen houden. Kijk eens op deze website om ideeën op te doen of doe uw eigen verhaal.

Tiplijn