DNK organiseert deze maand baby, peuter en kleuter markt online

DNK organiseert deze maand baby, peuter en kleuter markt online

Op zaterdag 30 januari organiseert DNK de Baby, Peuter en Kleuter Markt: online editie. De online Baby, Peuter en Kleuter Markt bestaat uit verschillende spreekuren met specialisten op het gebied van slaap, borstvoeding en gezondheidszorg. Ook is er een Q&A met bekende moeder Sanne Akkerman, bij haar volgers bekend als @Laviesanne, en zijn er activiteiten te volgen zoals een online voorleesuurtje en babymassage-activiteit.

Traditiegetrouw sluit DNK de Nationale Voorleesdagen af met de Baby, Peuter en Kleuter Markt waarbij kinderen en (groot)ouders van nul tot zes jarigen kennismaken met DNK en het aanbod in Assen en omstreken voor deze leeftijdsgroep. Omdat DNK voorlopig de deuren nog even gesloten moet houden, is ervoor gekozen om de populaire markt niet fysiek maar online te organiseren. Zo kan het evenement alsnog op een veilige manier doorgaan.

Spreekuur met specialisten
De markt wordt afgetrapt met een voorleesuurtje en babymassage-activiteit in de ochtend en vanaf 12.00 uur staan er vier spreekuren met verschillende specialisten op het programma:

12:00 uur: huiskamersessie logopedist
Helma Gerdes, logopedist bij GGD Drenthe, gaat in op het signaleren van problemen bij spraak-en taalontwikkeling en stem- en mondgewoonten bij kinderen.

13:00 uur: huiskamersessie lactatiekundige
Roxane Liewes van Babypraktijk Noord begeleidt moeders tijdens de zwangerschap maar ook in het proces daarna en kan alles vertellen over borstvoeding.

14:00 uur: huiskamersessie kinderslaapcoach
Hoeveel slaap heeft een kindje eigenlijk nodig? Waarom worden ze midden in de nacht wakker? Voor iedereen die meer wil weten over het slaapritme van zijn/haar kinderen staat kinderslaapcoach José Gossen van Zoete Slapers klaar.

15:00 uur: huiskamersessie diëtist
Tijdens dit spreekuur gaat het EETteam Assen in op eetproblemen bij kinderen zoals te veel eten, te weinig eten, angst voor eten en eenzijdig eten. Ook geven ze tips over de juiste voeding voor kinderen.

Q&A Laviesanne
De middag wordt afgesloten met een Q&A door BM-er (Bekende Moeder) Sanne Akkerman, bij haar publiek bekend als @Laviesanne. Sanne begon vanuit haar hobby en interesse voor beauty haar blog Laviesanne.nl  in 2013. Als moeder van twee (5 en 2 jaar) blogt Sanne over het moeder-zijn, beauty en lifestyle. Op Instagram deelt ze dagelijks foto s en video s waarmee ze haar ruim 100.000 volgers een kijkje in haar leven geeft, of een dosis hilariteit brengt met haar typetjes en sketches. Bij Sanne draait het om relativering van het ouderschap. Bezoekers van de online Baby, Peuter en Kleuter Markt kunnen haar tijdens deze Q&A vragen stellen over alles op het gebied van opvoeding en moeder-zijn.

Nationale Voorleesdagen
De Baby, Peuter en Kleuter Markt vind jaarlijks plaats als slotevent van de Nationale Voorleesdagen bij DNK, die van 20 t/m 30 januari plaatsvinden. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan de Prentenboek Top 10 centraal en het Prentenboek van het Jaar Coco kan het!  van Loes Riphagen, met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorgaande jaren gingen de Nationale Voorleesdagen van start met een voorleesontbijt in Bibliotheek DNK. Dit jaar komen we naar de kinderen toe met een filmpje waarin burgemeester Marco Out voorleest uit Coco kan het! . Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgt elke baby, peuter of kleuter die gratis lid wordt van de Bibliotheek en cadeautje. Kinderen tot 2 jaar ontvangen een BoekStartkoffertje en kinderen van 2 tot 6 jaar een cadeautje in de stijl van het prentenboek Coco kan het! . Daarnaast staat er tijdens deze dagen een week lang elke dag een exclusieve aanbieding centraal. De aanbiedingen zijn te volgen via de social media kanalen van DNK.

Meer informatie en gratis tickets via dnk.nl. Valerie Visschedijk
Tiplijn