Maandag opent grootschalig test- en vaccinatiecentrum bij TT Circuit Assen

Maandag opent grootschalig test- en vaccinatiecentrum bij TT Circuit Assen

GGD Drenthe opent maandag het grootschalig test- en vaccinatiecentrum bij het TT Circuit Assen. Vanaf 4 januari kun je hier terecht voor een gratis coronatest. Het is de eerste GGD-locatie in Drenthe waar naast de PCR-test ook de antigeentest wordt aangeboden. Later in januari zet GGD Drenthe de locatie ook in voor het vaccineren van zorgmedewerkers.

Op de locatie hoor je welke test je krijgt
Er is een beperkt aantal antigeentesten mogelijk per dag. Hier kun je niet vooraf een voorkeur voor aangeven. In bepaalde gevallen moet altijd de meest gevoelige coronatest worden gebruikt. Dat is de PCR-test. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je werkt of nauw contact hebt met iemand uit de medische risicogroep of wanneer je in quarantaine bent en op dag 5 kunt testen zonder klachten.

Antigeentesten worden op de locatie zelf geanalyseerd
Als eerste testlocatie in Nederland analyseert GGD Drenthe het afgenomen monster direct na de afname in speciale aangrenzende analyseruimtes. Dit versnelt het proces. Je hoort op de locatie wanneer je de uitslag kunt verwachten. De uitslag volgt momenteel meestal binnen 24 uur. Deze kun je met je DigiD inzien via coronatest.nl of ontvang je telefonisch, wanneer je die voorkeur aangaf bij het maken van de testafspraak.

Eenvoudig te bereiken met auto of OV
Het test- en vaccinatiecentrum is gemakkelijk bereikbaar vanwege de goede infrastructuur en centrale ligging aan de A28. Voor het afnemen van een coronatest is de locatie het meest geschikt om met de auto of fiets te bezoeken. Terplekke verlaat je de auto om lopend het complex binnen te gaan. Voor het ontvangen van een vaccinatie, waarbij je geen corona gerelateerde klachten hebt, is de locatie ook goed bereikbaar met het OV.

Overige testlocaties in Drenthe blijven geopend
Naast deze nieuwe locatie blijven de huidige testlocaties in Emmen, Meppel, Hoogeveen en Assen geopend. Deze locaties zijn per auto, te voet of op de fiets bereikbaar.

Tiplijn