Video: Lichtkunstwerk  Een spoor van Water  in tunnel De Maten onthuld

Video: Lichtkunstwerk Een spoor van Water  in tunnel De Maten onthuld

In de nieuwe tunnel De Maten in Assen is vandaag het lichtkunstwerk Een spoor van Water  van kunstenaar Matthias Oostrik officieel onthuld.

Dat gebeurde coronaproof , met een film waarin het kunstwerk tot leven komt. De film is voor iedereen te zien via www.assen.nl.

500 lichtgevende stenen
Het kunstwerk is verwerkt in het talud van de spoortunnel. Als er een trein langsrijdt worden 500 lichtgevende stenen geactiveerd in een vloeiende stroom van licht. Met dit kunstwerk zetten we de kroon op tunnel De Maten en daarmee op het laatste onderdeel van het programma FlorijnAs.  aldus verkeerswethouder Harmke Vlieg. We hebben gekozen voor een kunstwerk dat verbinding laat zien en dat ook verwijst naar de beken van het stroomdal van de Drentsche Aa. Daar ligt de ontstaansgeschiedenis van Assen. 

Wethouder Bob Bergsma van cultuur noemt het werk een mooie gebruikservaring. Vanuit de auto, lopend of met de fiets & het werk levert steeds een mooi schouwspel op. Ook vanuit de trein is de lichtstroom te zien. Dit kunstwerk is een mooie afsluiting van de serie kunstwerken in de tunnels bij het nieuwe station. 

Gert Jan van Rooij
Tiplijn