Aangepaste oriëntatieavond Terra Assen groot succes

Aangepaste oriëntatieavond Terra Assen groot succes

Donderdag 26 november heeft op Terra Assen de eerste oriëntatieavond van dit schooljaar plaats gevonden. Dit gebeurde met enkele aanpassingen vanwege de Coronaregels. Zo was er helaas geen informatieavond voor de ouders, deze volgt op 7 en 10 december middels een webinar.

Gelukkig mocht de school een groot aantal potentiële leerlingen verwelkomen. Uit de reacties na afloop bleek dat de kinderen zich goed hebben vermaakt. Zij mochten twee voorkeurslessen opgeven, waarvan ze in elk geval een les volgden. De leerlingen konden kiezen uit kennismaken met de dieren van school, een plantje zaaien of een bloemstuk maken. Verder bestond er de mogelijkheid om een sportles te volgen en meer informatie te krijgen over de sportklas. Deze mogelijkheid was er ook voor de cultuurklas. De leerlingen met interesse voor techniek ontdekten een gedeelte van het techniek- en robotica programma op Terra, terwijl de geïnteresseerden in het Groene Lyceum een circuit volgden binnen die richting. Ten slotte kon er boter worden gemaakt, werd er een dierenbingo in het Engels gehouden en maakten de leerlingen kennis met wiskunde door middel van smarties!

Een geslaagde avond, waarbij kennis werd gemaakt met Terra, docenten en het gebouw. De leerlingen werden in kleine groepjes begeleid door onze 1 ste jaars leerlingen van de huidige sportklassen. Het enthousiasme spatte er vanaf en aan het eind van de avond gingen de kinderen naar huis met leuke ervaringen en een goodiebag vol informatie plus een Terra kleinigheidje.

Voor de geïnteresseerden zal er in februari nog een oriëntatieavond plaats vinden. Ook is het altijd mogelijk om kennis te maken met Terra Assen op de Open Dag in januari of via https://www.voterra.nl/home.

Tiplijn