Dankbaar publiek voor koks van  t Wapen in Assen

Dankbaar publiek voor koks van t Wapen in Assen

Heerlijke soepen, versgebakken appeltaarten, een perfecte stamppot; bewoners van woonzorglocatie Ceresstaete in Assen kunnen hun geluk niet op. Sinds een ruime week zijn er 6 horecamedewerkers van Grand Café t Wapen aan het koken voor de oudere bewoners.

Dagbestedingscoach Marlies Klein is erg blij met de samenwerking. Het balletje ging rollen door een collega. Haar partner werkt als kok bij t Wapen. Het is erg vervelend voor hen dat zij door de coronamaatregelen hun werk op dit moment niet kunnen doen, maar geweldig dat zij zich nu voor ons inzetten. Het brengt extra gezelligheid in een tijd waar we het met elkaar soms best moeilijk hebben. 

Ceresstaete is een woonzorglocatie van Icare waar veel mensen met een vorm van dementie wonen. De horecamedewerkers doen er meer dan koken. Ze helpen ook de maaltijden rond te brengen naar de appartementen. En soms maken ze een wandelingetje met een van de bewoners, maken een praatje of drinken samen met een bewoner een kopje koffie. Het is fijn dat zij er zijn om net even die momenten van extra aandacht te kunnen geven. Ze ontlasten daarmee de zorgmedewerkers en doen bewoners een groot plezier.  Ook prettig noemt Marlies de heerlijke geuren van de versbereide gerechten die je op de woningen aantreft. We leren ook van de koks. Zij delen de ervaring die ze hebben met het koken voor meer mensen tegelijk en geven ons goede tips. 

De horecamedewerkers doen op hun beurt ervaring op met werken in de zorg. Dat is iets wat je moet ervaren en misschien brengt het nog iemand op gedachten om een carrièreswitch te maken , zegt Marlies met een knipoog. In ieder geval heeft de zorg er een paar goede ambassadeurs bij gekregen.

De medewerkers van t Wapen doen hun werk betaald, daarover zijn afspraken gemaakt tussen de horecaondernemer en Icare.

Tiplijn