Ilona Wielinga staat drie uur lang op verhoging voor Last Man Standing@home

Ilona Wielinga staat drie uur lang op verhoging voor Last Man Standing@home

De 21-jarige Ilona Wielinga uit Assen staat vanmiddag drie uur lang op een verhoging in haar woonkamer om geld in te zamelen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen.

En dat doet zij vandaag niet alleen. Door heel Nederland staan vandaag mensen op een krukje, bankje of boomstronk tijdens het evenement Last Man Standing@home. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. En dat is hard nodig, vertelt Stichting MIND.

Geld ophalen voor projecten
Jaarlijks overlijden er ruim 1900 mensen aan zelfdoding, waarbij het aantal zelfdodingen onder jongeren stijgt. Het probleem zit m vaak nog in het niet (durven) praten over wat er in je hoofd omgaat, schaamte, taboe & Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft daar niet over te praten. Met Last Man Standing halen we geld op en steunen we op deze manier projecten, zoals de MIND Young Academy en de MIND Young Studio, die gericht zijn op voorlichting, preventie en ondersteuning. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen.

Taboe doorbreken
Ilona vindt het belangrijk om vandaag mee te doen: ,,Ik hoop het taboe te kunnen doorbreken door psychische problemen bespreekbaar te maken en om met het geld jongeren te kunnen helpen. En ik sta ook voor mezelf, om op te staan en te laten zien dat ook psychische problemen er mogen zijn. Zij heeft namelijk zelf van dichtbij meegemaakt hoe het is om psychische klachten te hebben: ,,Ik heb zelf ondervonden wat voor schade een psychische ziekte aan kan brengen. Mede hierom vind ik het belangrijk om taboes te doorbreken en psychische problemen bespreekbaar te maken. Want je hoeft het niet alleen te doen. Doe het nooit alleen.

Wil je de actie steunen? Klik dan hier om te doneren.

Tekst: Erik Smit

Tiplijn