Leerlingen CS Vincent van Gogh komen in beweging

Leerlingen CS Vincent van Gogh komen in beweging

Op vrijdag 2 oktober wordt door scholengemeenschap CS Vincent van Gogh een sponsorloop georganiseerd voor alle brugklassen om het goede doel van dit jaar, de Alpe d Huzes, in het daglicht te zetten.

In de tijden van lockdown hebben veel leerlingen weinig bewogen. Ondanks de vele activiteiten en uitdagingen die verschillende clubs en scholen aanbieden, is er momenteel veel bewegingsarmoede onder de jeugd.

De impact van niet bewegen kan enorm zijn. Niet alleen de conditie van de leerlingen gaat naar beneden, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn gaat bergafwaarts als er te weinig bewogen wordt. Op CS Vincent van Gogh besteden ze op een mooie manier aandacht aan dit probleem. Er wordt namelijk een sponsorloop georganiseerd voor alle brugklassen van zowel locatie Salland als locatie Lariks. Tijdens de gymlessen is de afgelopen periode aandacht besteed aan hardlopen door middel van de zogenaamde Run Bike Run parcoursen . Zo konden alle leerlingen op hun eigen tempo naar een hoger niveau toewerken. Deze periode sluiten we nu af met een sponsorloop en daar hebben we een goed doel aan gekoppeld , aldus Christel de Jong, initiatiefnemer van deze sponsorloop en lid van Team Assen naar de Alpe d Huzes.

Team Assen is een samenwerking tussen alle VO-scholen in Assen en het Drenthe College. Met 140 leerlingen zullen zij, mocht de situatie in de wereld dat toestaan, volgend jaar de Alpe d huez beklimmen voor de KWF Kankerbestrijding. Het blijft belangrijk om stil te staan bij de wereld om je heen. Ook in tijden van Corona zijn er natuurlijk nog heel veel mensen die kanker hebben of krijgen. Daar moeten we óók aandacht voor houden. Het past bij de Christelijke identiteit van CS Vincent van Gogh: iets voor een ander willen doen , voegt Christel de Jong nog toe.

De leerlingen van de brugklassen op Lariks zullen deze vrijdag al om 8.30 uur aan een Sponsorloop in het Lariksbos beginnen. De leerlingen van Salland zullen aan het einde van hun lesdag in beweging komen voor het goede doel. De start voor hen is om 13.45 uur bij de Baggelhuizerplas. Ze rennen zoveel mogelijk geld bij elkaar voor Alpe d Huzes. De leerlingen en medewerkers van CS Vincent van Gogh hopen zo dat iedereen een gezondere leefstijl met meer bewegen erop nahoudt, maar ook hopen ze samen de opbrengst voor Alpe d HuZes zo groot mogelijk te maken!

Tiplijn