Mercurius Marching-/Showband Assen laat zich in de wijken zien

Mercurius Marching-/Showband Assen laat zich in de wijken zien

Afgelopen zaterdag heeft het Mercurius Marching-/Showband Assen zich laten horen in de wijken van Assen.

Stila Assen bestond namelijk vijf jaar. Alle reden om samen met Mercurius Marching-/Showband door de wijken van Assen te trekken.

>Het is eind 2002 en met een paar mensen werd er een nieuwe marchingband gecreëerd in Assen. Met een mooie sponsor, het Mercurius Centrum, kon de band opgestart worden onder de naam de Mercurius Marching-/Showband Assen .

De band groeide in een aantal jaar naar een hoogtepunt van 38 leden. Dit was, kijkende naar de leegstroom die menig muziekkorps de das omdeed, een mooie prestatie. Sindsdien treedt de band op in heel Nederland met hun taptoeshows en marsoptredens. Ook Frankrijk, Duitsland en België zijn geen onbekende gebieden. Met het vijf-jarig bestaan in 2007 heeft de band zelfs meegelopen tijdens de Disneyparade in Disneyland parijs. Een mooi hoogtepunt

Sinds 2015 zijn ook show-wedstrijden niet meer weg te denken bij Mercurius en met veel doorzettingsvermogen werd er in 2017 gepromoveerd naar de middenklasse met de show Vive La France. Hierna werd er nog meer gebouwd op kwaliteit en op kwantiteit, dit resulteerde in de titel Nederlands Kampioen Starklasse in 2019 met de show Disney Favorites.

Tiplijn