Onmogelijke opdracht  voor leerlingen Dr. Nassau College

Onmogelijke opdracht  voor leerlingen Dr. Nassau College

Afgelopen woensdag 16 september & donderdag 17 september hebben 6 eerstejaars studenten genaamd Kiki, Rick Olaf, Evelien, Myrthe en Marnix van de opleiding Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen een  onmogelijke opdracht   uitgevoerd op het Dr. Nassau College Quintus en het Dr. Nassau College Penta.

Deze onmogelijke opdracht was de kick-off van hun opleiding. Twee weken lang hebben de studenten een mini onderneming moeten runnen, hierbij was het de opdracht om een healthy food truck te realiseren waarmee ze ¬600 moesten proberen op te halen voor het goede doel Werkpro.

De studenten hebben dankzij sponsoring van de Plus, Jumbo, Albert Heijn, aardbeienkwekerij Meilof en Boerderij De Hansenhof diverse soorten fruit gekregen dat zij konden gebruiken voor hun verkoop op de scholen. In deze twee dagen tijd hebben de studenten zelfgemaakte producten zoals smoothies, pannenkoeken en fruitbakjes een omzet van bijna ¬500 euro weten te behalen en de leerlingen van de 2 scholen heerlijke snacks weten te bieden voor een goedkope prijs. Althans dit werd door zowel een aantal docenten als leerlingen opgemerkt.

Tot slot hebben de studenten circa 350 euro winst weten te behalen voor het goede doel WerkPro.

Tiplijn