Ruim twee duizend kilo doppen voor onderzoek ziekte van Huntington

Ruim twee duizend kilo doppen voor onderzoek ziekte van Huntington

Afgelopen zondag is er een optocht van autos met aanhanger en caddys vertrokken naar het Groninger land om kroondoppen op te halen. En waarom?

Enige weken geleden kwam Lorenzo Simons van City Hotel de Jonge in Assen er achter dat een van hun vaste klanten de ziekte van Huntington heeft. Dit is een erfelijke hersenziekte wat een combinatie is van ALS, Parkinson, psychische problematiek en Alzheimer. In Nederland zijn er 1700 mensen met deze ziekte gediagnosticeerd. Deze ziekte is nog niet te remmen of te genezen. Hoogstens kan men iets aan de symptomen doen. Uiteindelijk overlijden de mensen jong door een van deze symptomen. En onderzoek naar deze ziekte is hard nodig.

City Hotel de Jonge bedacht zich geen moment en begon een actie om met de horeca van Assen kroondoppen in te zamelen die dan voor oud ijzer naar de ijzerboer gaan. Het geld wat dat oplevert gaat naar onderzoek. In Nederland zijn er nu 3 wetenschappers bezig met onderzoek.

De actie leverde in Assen al een leuk aantal kilo op, maar via Facebook kwam er een bericht dat er in Aduard een adres was die wel heel veel doppen wilde doneren. Vandaar de optocht naar het Groningse land. Met heel veel man- en vrouwkracht is er gisteren 2326 kilo aan doppen bij Alting Metaalrecycling afgeleverd.

Maar we gaan door, iedere kilo aan doppen betekent onderzoek naar deze vreselijke ziekte. En hopelijk dat er ooit eens een geneesmiddel voor komt. Dus wil je mee sparen; lever je doppen in bij City Hotel de Jonge of Alting Metaalrecycling!

{text} {text} {text}
Tiplijn