CDA: communicatie bij aanleg doorfietsroute hapert

CDA: communicatie bij aanleg doorfietsroute hapert

Rondom de werkzaamheden aan de doorfietsroute en de Enkeerdbrug is nog veel onduidelijkheid. Zo is het nog onbekend bij de herders van de schaapskudde Marsdijk wat de af te leggen route wordt als de doorfietsroute volgend jaar is aangelegd,  zegt CDA fractie woordvoerder Anna Hendrikse.

De communicatie hapert en volgens het CDA zal het college dus met meer informatie over de brug moeten komen.

Communicatie
Wij willen dus van het college weten Van wanneer tot wanneer de werkzaamheden om de doorfietsroute te realiseren en de Enkeerdbrug te vervangen op de planning staan.  Maar nog belangrijker, hoe wordt er met betrokkenen, de omwonenden, de Asser Roei Vereniging en de Schaapskudde Marsdijk gecommuniceerd over de werkzaamheden?

Schaapskudde
De schaapskudde loopt op werkdagen s ochtends en s middags van april tot diep in het najaar over het zandpad tussen de Lonerbrug en de Enkeerdbrug. Op deze manier komt de kudde naar de Landjes in Marsdijk. Maar er is bij de herders niets bekend over de route die de schaapskudde en herders volgend jaar moeten afleggen. Als dit al bekend is, dan is dat in ieder geval niet met de herders gecommuniceerd.

Huidige weiland
Ook wil het CDA weten of het huidige weiland naast voetbalvereniging LEO behouden blijft voor de kudde? Zo nee, waar komen de schapen dan te staan en wordt hier tijdig een overleg over gepland met de betrokkenen?

Provincie Drenthe
Tiplijn