Dennenweg Assen van 7 september tot eind oktober afgesloten

Dennenweg Assen van 7 september tot eind oktober afgesloten

Vanaf maandag 7 september werkt aannemer Heijmans verder aan de herinrichting van de Dennenweg.

Tot eind oktober is hierdoor het weggedeelte Dennenweg, ter hoogte van de tunnel De Maten tot aan de Lindenlaan afgesloten voor auto s. De omleiding loopt via het GGZ-terrein en wordt met gele borden aangegeven. Het fiets-voetpad langs de Dennenweg blijft bereikbaar. Komende periode wordt ook gewerkt aan het kunstwerk in tunnel De Maten. Hierdoor is het fietsgedeelte in de tunnel afgesloten. De tunnel blijft open voor auto s.

Door alle werkzaamheden zijn de twee fietsverbindingen, via tunnel De Maten en via de tunnel bij de Sparrenlaan, afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de route Pelikaanstraat. Dit duurt tot eind september. Daarna is de fietsroute door de tunnel De Maten weer bereikbaar.

De werkzaamheden aan de Dennenweg horen nog bij de afronding van het programma FlorijnAs. De Dennenweg wordt aangesloten op de nieuwe tunnel De Maten. Het eerste deel van de Dennenweg wordt ingericht als 50 km weg. Ter hoogte van de Adventskerk gaat de weg over in een 30 km zone. Ook de Berkenstraat en een deel van de Lindelaan krijgen een nieuwe inrichting. Deze werkzaamheden beginnen in 2021.

Gemeente Assen
Tiplijn