Topsportweekend op wielerbaan in Assen

Topsportweekend op wielerbaan in Assen

Het Regionaal Wielercentrum Noord in Assen staat het weekend van 29 en 30 augustus bol van topsport op de kombaan van het wielercentrum. Op zaterdagavond 29 augustus rijdt de KNWU talenten sprintselectie (U23) tijdens een invitatiewedstrijd een aantal sprintonderdelen en gaan daarbij een aantal baanrecords neerzetten. Op zondag 30 augustus is het de beurt aan de jeugd die zich kunnen meten in verschillende baanonderdelen tijdens een nationale baanwedstrijd.

Eind juli was het centrum al gastheer voor de nationale baanselectie met enkele wereldkampioenen en was het voor publiek een genot om hen aan het werk te zien op de houten kombaan.

Nu weten ook de talenten sprintselectie (KNWU U23 m/v) de weg naar Assen te vinden. Naast de talenten zijn er ook zesdaagse-toppers en prominenten aanwezig. Wim Stroetinga (veelvoudig Nederlands Kampioen op de baan en een van onze beste zesdaagse renners) en Kenny van Hummel nemen plaats achter de derny. Ook oud Nederlands Kampioen Steven Rooks zien we aan het werk op de baan en vertoont zijn kunsten achter de derny. Daarmee wordt het publiek getrakteerd op gegarandeerd spektakel.

Het deelnemersveld wordt verder aangevuld met meer renners voor een avond vol topsport, vermaak en scherpe records.

De zondag staat in het teken van de jeugd. Na de succesvolle try-out van 2019 heeft de Future Series de baan van Assen opnieuw als startlocatie gekozen om de Series op te starten. De Future Series zijn hard op weg om het grootste internationale baantoernooi voor jeugd te worden. Het jeugdomnium bestaat uit een vliegende ronde, sprint en een keirin. Voldoende ingrediënten voor een mooi jeugd omnium en bovendien een schitterend schouwspel voor toeschouwers.

Publiek is welkom om gratis te genieten van deze unieke wedstrijden en te ervaren met welke enorme snelheden gereden wordt op de unieke open kombaan van Assen, met inachtneming van de geldende COVID-19 maatregelen van het RIVM.

Zaterdag: vanaf 18.15 uur hekken open, programma is van 18:30-20:30 uur.
Zondag: vanaf 12.45 uur hekken open, programma is van 13:00-17:00 uur.

Tiplijn