Drempels Lonerstraat worden verhoogd

Drempels Lonerstraat worden verhoogd

Tussen 10 en 14 augustus worden een aantal bestaande verkeersdrempels ( pannenkoeken ) op de Lonerstraat verhoogd. Uit metingen is namelijk gebleken dat veel auto s hier harder rijden dan 30 km/uur.

Dit leidt tot overlast voor de aanwonenden en (gevoelens van) verkeersonveiligheid op de kruispunten. Bewoners, voetbalvereniging Asser Boys en Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen hebben het probleem besproken met de gemeente.

Maatregelen
Op de kruispunten Lonerstraat  Amelterhout  Houtlaan en Lonerstraat  Houtlaan worden de bestaande pannenkoeken hoger gemaakt, zodat de snelheid van het verkeer meer wordt afgeremd. Ook worden extra waarschuwingsborden opgehangen dat de Lonerstraat een 30 km/uur weg is.

De werkzaamheden op de beide kruispunten worden uitgevoerd in de week van 10 t/m 14 augustus. Op 10 augustus (met uitloop naar 11 augustus) wordt gewerkt aan de kruising Lonerstraat  Houtlaan. Het doorgaande verkeer wordt dan omgeleid via de Europaweg-Oost. Daarna wordt gewerkt aan de kruising Lonerstraat  Amelterhout - Houtlaan. Verkeer naar Amelterhout kan langs het werk rijden. Verkeer naar Vreebergen, Houtlaan en doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Europaweg-Oost.

Met de maatregelen streeft de gemeente naar meer verkeersveiligheid op de Lonerstraat en minder overlast voor de aanwonenden.

Tiplijn