MidnightWalk Assen wil toch geld inzamelen voor goed doel

MidnightWalk Assen wil toch geld inzamelen voor goed doel

De MidnightWalk Assen wil dit jaar een alternatieve MidnightWalk gaan houden.

Al jaren organiseert de Rotaryclub Assen-Noord de bekende Midnightwalk, inmiddels uitgegroeid tot een bekend en aantrekkelijk evenement in en om Assen. De afgelopen jaren is de opbrengst van de donaties en inschrijfgelden volledig ingezet voor de bestrijding van kinderarmoede. Want alleen al in Assen leven bijna 2000 kinderen op of beneden de armoedegrens. In 2018 werd er een bedrag van ¬22.500 en in 2019 ¬19.500) overhandigd. Ondanks de coronacrisis laten zij het goede doel niet in de steek en dus organiseren zij een alternatieve Midnightwalk.

Samen met alle trouwe lopers en sponsoren willen we op een andere manier onze wandeling onder de aandacht brengen zodat we ook in 2020 ons goede doel kunnen ondersteunen. Wij gaan in 2020 deze bijzondere speldjes Midnightwalk 2020 verkopen. De opbrengst gaat 100% naar het goede doel. Met deze opbrengst kunnen hopelijk zoveel mogelijk kinderen in Assen die op of onder de armoedegrens leven helpen, laat de organisatie weten.

Samen met de Gemeente Assen zorgen ze ervoor dat het geld goed wordt besteed aan de specifieke projecten van het Nationaal Fonds Kinderhulp in Assen. Met een grote deelname wordt het verschil gemaakt, want het inschrijfgeld gaat rechtstreeks naar dit Fonds in Assen en zo levert dit een substantiële bijdrage op aan het terugdringen van de kinderarmoede in Assen.

Alle sponsoren zorgen ervoor dat de organisatiekosten gedekt worden of doneren mee voor het goede doel. Voor deze speciale editie is een bijzonder speldje ontworpen. Door aankoop van dit speldje of middels een donatie op midnightwalk.nl steun je direct het goede doel.

De komende tijd zijn er op de Facebookpagina MidnightwalkAssen ook leuke acties.

Tiplijn