Kirstin en Marjon uit Assen starten plantenbieb in Kloosterveen en Marsdijk

Kirstin en Marjon uit Assen starten plantenbieb in Kloosterveen en Marsdijk

Assen heeft sinds kort een plantenbieb. Oprichters zijn Kirstin Tinke en Marjon Pepping uit Assen. Zij zijn naast beste vriendinnen, ook fervent plantenliefhebsters. Daarom zijn zij in Assen de eerste plantenbieb gestart.

Kirstin in Kloosterveen, Marjon volgde al snel in Marsdijk. Kirstin zag dat iemand in Hilversum een plantenbieb had en vond dit zó n leuk idee, dat ze er zelf een oprichtte.

Plantenliefhebbers
,,Beiden zijn we grote plantenliefhebbers en hebben we ons huis vol staan met mooie exemplaren. We waren al begonnen met stekken, wisselden onderling wat plantjes uit en deelden ze met vrienden en familie. Door de plantenbieb kunnen we nu héel veel mensen blij maken met leuke plantjes! En zelf plukken we er natuurlijk af en toe ook wat leuks uit, vertellen Kirstin en Marjon.

Concept van de bieb
Het concept is simpel. Er staat een kastje met binnenplantjes en stekjes in de voortuin. Pick one, leave one . Kom een of meer plantjes brengen en neem wat leuks voor jezelf mee terug. Voor de mensen die net beginnen en nog niets te ruilen hebben is er de donatiepot. Tegen een vrijwillige bijdrage kun je dan tóch wat leuks uit komen zoeken. ,,Van het geld uit de donatiepot kopen we weer plantjes die makkelijk te stekken zijn, zodat die de bieb weer in kunnen.

Online te volgen
Kirstin en Marjon: ,,Via de facebook- en instagrampagina Plantenbieb Assen  houden we onze volgers op de hoogte van het assortiment. Daarnaast delen we stektips en leuke weetjes over de verzorging van planten in het item Het plantje van de week . En natuurlijk al onze plantenavonturen. Stekken, verpotten, bloeiende planten, nieuwe aanwinsten en bezoekjes aan het tuincentrum ( Plantenbieb on tour ), we delen het allemaal.

Eerste plantenbieb van Nederland
Het concept wordt erg positief ontvangen. De beide biebs worden druk bezocht, er staat dus continu wat nieuws in. Dit is de eerste plantenbieb in Assen en zelfs een van de eersten in Nederland. Inmiddels zijn er in Assen al meer te vinden, en in Drenthe ook in Hooghalen, Beilen en Emmen. ,,Dus wordt lid van onze Facebook en Instagram pagina en kom vooral eens langs om een stekje/plantje te ruilen.

Tiplijn