Steeds drukker bij teststraat in Assen

Steeds drukker bij teststraat in Assen

Mensen laten zich steeds sneller testen op COVID-19.

De teststraat is ook in het weekend open waar er vrijdag zelfs een dubbele rij autos stonden. In Drenthe zijn er nu twee teststraten. In Assen staat de straat bij het kantoor van de GGD/VRD, de tijdelijke straat is in Emmen.

Testen op het coronavirus
Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Blijf dan thuis en maak een afspraak om je te laten testen op het coronavirus. Zo controleren ze de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Testen heeft geen zin als je geen klachten hebt
De GGD test alleen mensen die klachten hebben. De kans dat je corona hebt zonder klachten is erg klein. GGDen en huisartsen kunnen daarnaast geen verklaring afgeven over of je vrij of genezen bent van COVID-19. Mocht je zo n verklaring nodig hebben, neem dan voor informatie hierover contact op met degene die dit van je eist. Het doel van het testen door de GGD is het zoveel mogelijk indammen van het virus: het vinden van besmettingen, zodat bron- en contactonderzoek kan worden opgestart om verspreiding te helpen voorkomen.

Heb je algemene vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

Bel alleen voor een testafspraak met 0800-1202 (voor alle leeftijden)
Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 8:00 en 20:00 uur. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt bij een GGD-testlocatie in jouw buurt.

Behoor je tot een risicogroep of ben je ernstig ziek (bijvoorbeeld hoge koorts of benauwd)?
Bel dan je huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost.
Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

Tiplijn