Feestelijke drive-in diplomering op Lariks

Feestelijke drive-in diplomering op Lariks

In de auto je diploma ophalen, het gebeurde de afgelopen week op CS Vincent van Gogh, locatie Lariks. Om iedereen voldoende tijd te geven en alles soepel te laten verlopen was de drive-in verdeeld over 3 dagen.

Als eerste mochten de vwo leerlingen hun verdiende diploma in ontvangst nemen en daarna de havo leerlingen. De meeste leerlingen kwamen in een mooi versierde auto naar school, vergezeld door ouders, broertjes en zusjes.

Mooie afsluiting
Zoals veel andere zaken dit jaar, liep ook de diplomering net even anders dan normaal. Geen examen, geen afscheidsfeest op school of examenfeestje met vrienden. Toch heeft de school alles uit de kast getrokken om de leerlingen een mooie afsluiting van hun schooltijd op CS Vincent van Gogh te laten beleven.

Bij de ingang van de parkeerplaats was er iets te eten en te drinken geregeld voor tijdens de ceremonie. Vervolgens parkeerden de auto s in de vakken op de parkeerplaats, met zicht op een grote truck. In de truck werden op tv-schermen live beelden getoond afgewisseld met beelden van docenten die hun leerlingen uitzwaaiden. De ceremonie was live te volgen op de radio via een fm frequentie. De leerlingen kregen een persoonlijke toespraak van hun mentor waarna ze hun diploma konden ondertekenen en er foto s gemaakt konden worden.

De ceremonie werd heel goed ontvangen bij leerlingen en hun ouders. Geweldig georganiseerd en echt een diploma-uitreiking om nooit te vergeten! , aldus één van de ouders.

Tiplijn