NAVTC Assen viert dit jaar tienjarig jubileum

NAVTC Assen viert dit jaar tienjarig jubileum

De Nederlands Arabische Vriendschapsstichting voor Taal en Cultuur (NAVTC) viert dit jaar hun tienjarige jublileum.

Het is al weer 10 geleden dat een aantal Nederlandse en Arabische vrouwen uit Assen besloten dat er wat moest gebeuren aan de onbekendheid met elkaars gebruiken en gewoontes. Dat was het startsein voor de oprichting van de Nederlands Arabische Vriendschapsstichting voor Taal en Cultuur. Inmiddels is de focus verbreed en richt ze haar activiteiten ook op mensen vanuit andere culturen en daarom is het Arabisch in de naam verandert in Anderstalige.

De stichting wil mensen met een niet-Nederlandse achtergrond kennis laten maken met de Nederlandse taal en cultuur en mensen uit andere culturen kennis laten maken met de Andere talen en culturen. Wij zijn er van overtuigt dat dit een wederzijdse positieve sfeer creëert, waardoor de integratie van Anderstalige mensen woonachtig in Assen en omgeving op een ongedwongen manier gestimuleerd wordt en begrip voor elkaar toeneemt, vertelt Lia van Laarhoven van NAVTC.

De afgelopen jaren hebben zij al veel activiteiten georganiseerd en ook voor de komende tijd zijn er al veel gepland. Het gaat om onder andere Cursus Arabisch (ook voor niet Arabisch talige) voor beginners en gevorderden, Kookworkshops, Wereldvrouwenavonden met thema en muziek, Bijeenkomst opvoeden in twee culturen, Voorlichting voor scholen en bedrijven over de Islam en Arabische Cultuur, Zwemles voor vrouwen en Cursus mindfulness.

Daarnaast neemt de NAVTC deel aan diverse activiteiten van andere maatschappelijke organisatie en aan overleggen binnen de gemeente Assen. Dit alles vanuit de basisgedachte dat begrip ontstaat door ontmoeten.

Door de Corona-maatregelen gaat het geplande feest niet door maar ze hopen dit over niet al te lange tijd alsnog te kunnen organiseren. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website of onze facebookpagina.

Tiplijn