Uitbreiding pilot met gastdames en -heren naar terrassen binnenstad

Uitbreiding pilot met gastdames en -heren naar terrassen binnenstad

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen werkt met een anderhalve meter stappenplan aan een veilige en aangename binnenstad. Inmiddels zijn de proeven met de handenwas-units en de bewustwordingscampagne succesvol gebleken en worden deze verlengd. Maandag 1 juni mag de horeca in Assen weer open. Om ook een veilig en aangenaam verblijf op de terrassen te bevorderen, zet Vaart in Assen hier gastdames en -heren in.

Op de bewustwordingscampagne van de afgelopen twee weken wordt enthousiast gereageerd door de bezoekers en inwoners van Assen. Door het aanbrengen van straatstickers en belijning op de grond proberen we bewustwording te creëren bij het winkelend publiek. De gastdames en -heren attenderen de bezoekers op de ruimte die je voor elkaar kunt creëren door zoveel mogelijk rechts aan te houden.

Meer ruimte voor terrassen
Maandag aanstaande mogen de horeca en terrassen vanaf 12.00 uur weer open. Met het mooie weer in het vooruitzicht wordt verwacht dat het druk gaat worden. Ook culturele instellingen zoals het Drents Museum en De Nieuwe Kolk gaan vanaf maandag weer open. De horeca heeft in samenwerking met de gemeente gekeken naar ruimte voor extra terrassen. Zo kunnen we met elkaar genieten van een terrasbezoek met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Ook hebben de horeca-ondernemers collectieve regels en communicatie afgestemd, zodat voor de bezoekers duidelijk is welke spelregels er gelden voor het gebruik van de terrassen.

Veilig en aangenaam verblijf
Samen met de gemeente zorgt Vaart in Assen voor een veilig en aangenaam verblijf in de binnenstad, ook op en rond de terrassen. Met behulp van de gastdames en -heren, verkeersregelaars en beveiligers zorgen we in eerste instantie op de zaterdagen én op aanstaande maandag (2e Pinksterdag) voor een veilig en aangenaam binnenstadsbezoek.

Erik Smit
Tiplijn