Scouting Johannes Post start hun opkomsten weer op

Scouting Johannes Post start hun opkomsten weer op

De Johannes Post Groep (JPG) gaan hun opkomsten weer opstarten.

Deze week werd bekendgemaakt dat de scoutinggroep opkomsten van de jeugdleden weer mogen hervatten. Maar de leden van de Johannes Post Groep uit Assen hebben de afgelopen weken alles behalve stil gezeten.

Met een flinke dosis creativiteit en met behulp van het internet, konden de leden zich prima vermaken. Zo is er bijvoorbeeld een digitaal troeplokaal gecreëerd inclusief digitale vlaggenmast zodat we de online opkomsten op zaterdagmiddag kunnen openen net zoals voor de crisis.

Met veel enthousiasme hebben de leiding en jeugdleden de opkomsten doorgezet. De Bevers (5-7 jaar) gingen onder andere thuis hutten bouwen van luciferstokjes, deden mee aan een tekenwedstrijd en maakten zelf ijsjes met een recept wat door de leiding was gedeeld. De leiding van de Welpen (7-11 jaar) en de Verkenners (11-15 jaar) hadden een lijst met opdrachten gemaakt waar de leden punten mee konden verdienen. Bij het uitvoeren van de opdracht moesten ze dan een foto of video delen als bewijs. Opdrachten varieerden van knopen en het Wilhelmus fluiten op beschuit, tot het bouwen van een toren van wc-papier. De Rowans (15-18 jaar) hielden een online gameparty.

Hoewel de online opkomsten een groot succes zijn, kunnen de leden van de Johannes Post Groep niet wachten om de reguliere opkomsten bij het gebouw aan de Houtlaan weer te hervatten. Vanuit Scouting Nederland is er een protocol zodat de opkomsten aan de richtlijnen van het RIVM voldoen zodat we op een veilige manier het spel scouting kunnen spelen. Op zaterdag 2 mei gaan we weer van start. We hebben er zin in, laat de leiding van de scoutinggroep weten.

Lammert Aling
Tiplijn