TT Festival Assen voor dit jaar afgelast

TT Festival Assen voor dit jaar afgelast

Het TT Festival gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

Het is inmiddels duidelijk geworden dat een afgelasting onvermijdelijk is. Het TT Festival ondersteunt de maatregelen die door de overheid genomen worden om verspreiding van het Corona virus te vertragen en ziet dit dan ook als enige juiste besluit, laat de organisatie weten.

De organisatie vervolgt: Pijn doet een dergelijk besluit uiteraard wel. Er is een jaar lang, samen met horecaondernemers, kermisexploitanten en leveranciers hard gewerkt aan de allereerste editie van een 9-daags festival. Er lag een breed en gevarieerd 9-daags programma op de planken met muziek, motorvermaak, theater, kermis en veel kindervermaak. Het TT Festival hoopt dit programma in 2021 alsnog met haar fans te kunnen delen.

Vanavond werd bekendgemaakt dat de maatregelen worden verlengd en dat evenementen tot 1 september zijn verboden. Daaronder valt ook het TT Festival in Assen.

Als kersverse stichting stond directeur Sander ten Bosch, naast de Corona crisis, al voor de nodige uitdagingen. Naast het opzetten van een nieuwe organisatie, werd ook meteen de ambitie van een 9-daags festival uitgewerkt en werd door de stichting voor de eerste keer de TT Kermis georganiseerd. Dat deze crisis de horeca, de kermisexploitanten en alle partners van het TT Festival (zoals artiesten en leveranciers) financieel hard raken, moge duidelijk zijn. Het TT Festival hoopt dat alle partners het hoofd boven water kunnen houden, maar kan na de crisis de balans pas volledig opmaken. Het TT Festival blijft via social media met haar fans communiceren en roept fans op om positief te blijven in deze bizarre en moeilijke tijden, zodat we in 2021 weer samen feest kunnen vieren tijdens het beste feestje van het jaar.

TT Festival/Fred van Bergeijk
Tiplijn