Alternatieve technische (bak-)opdracht voor studenten Drenthe College

Alternatieve technische (bak-)opdracht voor studenten Drenthe College

On your marks, get set.. bake! Bekende woorden voor liefhebbers van The Great British Bake Off, de Engelse versie van Heel Holland Bakt. Dit keer geen thuisbakkers, maar studenten auto- en motorfietstechniek van het TT-instituut in Assen, die in de keuken aan de slag gingen.

Technische opdrachten zijn deze studenten wel gewend, maar de huiswerkopdracht die zij onlangs kregen van hun docent Engels, Mirjam Verschuil, was toch andere koek.

In de afleveringen van de populaire bakprogramma s krijgen de thuisbakkers een technische opdracht voorgeschoteld. Met alleen de ingrediënten op papier, aangevuld met een enkele aanwijzing, gaan de bakkers aan de slag. Nu alle studenten van Drenthe College online onderwijs volgen, bedacht de docent Engels dat dit ook een mooie opdracht zou zijn voor haar studenten.

De studenten gingen enthousiast aan de slag met de bakopgave (uiteraard in het Engels), zonder vooraf te weten wat het eindresultaat zou worden. Hierbij hadden ze even de gelegenheid achter de laptop vandaan te komen. Een leuke afwisseling op de uren online onderwijs , aldus de docent Engels. De resultaten werden door de studenten gedeeld met de docent. Diverse foto s van overheerlijke pannenkoeken stroomden bij haar in de mailbox binnen.

Online onderwijs
Drenthe College biedt in ieder geval tot woensdag 6 mei online onderwijs aan studenten. De maatregelen rondom de corona-crisis zijn door het kabinet verlengd tot en met dinsdag 28 april. Met de meivakantie erbij, betekent dit dat alle schoolgebouwen op zijn vroegst weer open zijn op 6 mei voor onderwijsactiviteiten, afhankelijk van besluitvorming van het kabinet.

Tiplijn