Terrein GGZ Drenthe in Assen en Beilen tijdelijk dicht voor publiek

Terrein GGZ Drenthe in Assen en Beilen tijdelijk dicht voor publiek

GGZ Drenthe heeft besloten hun terreinen in Assen en Beilen tijdelijk te sluiten voor het publiek.

De reden hiervoor is, is dat patiënten vanwege het coronavirus de afdelingen niet mogen verlaten en geen bezoek mogen ontvangen. Omdat er wel publiek over het terrein loopt, om bijvoorbeeld hun hond uit te laten, is dit confronterend en frustrerend voor de patiënten.

Het ziekenhuis heeft bij alle ingangen van de terreinen daarom bordjes opgehangen met de tekst Dit terrein is vanaf hier tijdelijk gesloten voor publiek . GGZ Drenthe laat weten dat zij hun medewerkers hebben verzocht om tijdens pauzes ook buiten het terrein te gaan wandelen.

GGZ Drenthe wil zoveel mogelijk er aan doen om corona buiten de deur te houden. Psychiatrische patiënten vormen een kwetsbare groep. Niet alleen kampen zij met psychische problemen, maar veelal óók met lichamelijke en andere problemen. Hierdoor is er bij hen extra risico op een ernstig ziekteverloop bij besmetting met het Coronavirus. Wij doen er alles aan om te voorkomen dat patiënten en medewerkers besmet raken, maar zullen ondanks onze inzet mogelijk niet alles kunnen voorkomen. Het toegangsbeleid in de klinieken is daar onderdeel van , aldus GGZ Drenthe.

Erik Smit
Tiplijn