Onderhoudswerkzaamheden aan N371 en in wijk Kloosterveen in Assen

Onderhoudswerkzaamheden aan N371 en in wijk Kloosterveen in Assen

Tussen dinsdag 28 april en zondag 10 mei vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats op de N371 tussen Bovensmilde en de Kloosterveenrotonde en in de wijk Kloosterveen in Assen.

Op de N371 en het naastgelegen fietspad wordt nieuw asfalt aangebracht. Ook de Professor Prakkeweg, Kloosterweg en Vesterotonde in de wijk Kloosterveen worden voorzien van nieuw asfalt. Daarnaast krijgt de Kloosterbrug in de wijk groot onderhoud. Provincie Drenthe en gemeente Assen bundelen de werkzaamheden om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Vanwege de werkzaamheden aan de N371 is de weg van dinsdag 28 april 6.00 uur tot en met zaterdag 2 mei 16.00 uur afgesloten vanaf de bebouwde kom van Bovensmilde tot de Kloosterveenrotonde. Doorgaand verkeer dat komt vanaf Veenhuizen en Norg wordt omgeleid via de N373 over Donderen en Vries (A28) naar Assen. Het verkeer vanuit het zuiden en vanaf de N381 wordt omgeleid via Beilen (A28) naar Assen. De wijk Kloosterveen en bedrijven en woningen aan de N371 blijven bereikbaar. De Koelenweg, Norgervaart en Kanaalweg worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Er staan verkeersregelaars bij de afzethekken om het verkeer te begeleiden.

Werkzaamheden Kloosterveen
Om nieuw asfalt aan te kunnen brengen op de Professor Prakkeweg, Kloosterweg en Vesterotonde zijn deze wegen van dinsdag 28 april tot en met vrijdag 1 mei afgesloten. Bestemmingsverkeer kan gebruik maken van de route via de Aletta Jacobsweg en Hildegard van Bingenweg. De omleiding wordt met gele borden aangegeven.

Vanaf dinsdag 28 april tot en met zondag 10 mei wordt de oude slijtlaag op de Kloosterbrug vervangen. Verder worden de brugdelen en het bewegingswerk opgeknapt of vervangen. Tijdens deze werkzaamheden is de Kloosterbrug afgesloten voor (vracht)auto s en busverkeer. Het verkeer naar Kloosterveen wordt omgeleid via de Europaweg West en de Maria Montessoriweg. Fietsers en voetgangers kunnen in de week van 28 april tot 1 mei gewoon gebruik maken van de Kloosterbrug. In de week van 1 mei tot en met 10 mei is de brug tussen 18.00 uur en 22.00 uur ook voor fietsers en voetgangers gestremd. Zij worden dan omgeleid via de Asserwijkbrug. Ook is er in deze week géén brugbediening voor het scheepvaartverkeer.

Tiplijn