Online onderwijs mbo-studenten gaat door

Online onderwijs mbo-studenten gaat door

Drenthe College, Noorderpoort, Alfa-college Landstede Groep, Terra en ROC Menso Alting gaan in ieder geval tot 6 mei door op de ingeslagen weg: online onderwijs bieden aan studenten. In uitzonderlijke gevallen  dus als het echt niet anders kan en zonder dat studenten daartoe verplicht worden  kan examinering op kleine schaal plaatsvinden in het schoolgebouw. Of bij stagebedrijven uiteraard.

Het kabinet besloot dinsdag 31 maart om de maatregelen  ook voor het onderwijs  te verlengen tot en met 28 april. Met de meivakantie erbij betekent dit dat de onderwijsgebouwen op zijn vroegst weer open zijn op 6 mei voor onderwijsactiviteiten, afhankelijk van besluitvorming van het kabinet op 21 april. De MBO Raad sprak woensdag 1 april met het ministerie van OCW over de gevolgen van het kabinetsbesluit voor het MBO-onderwijs. Belangrijk onderwerp daarbij was de examens.

Examens zoveel mogelijk online, gezondheid boven alles

De hoofdlijn voor Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College, Landstede Groep, Terra en ROC Menso Alting blijft dat examens zoveel mogelijk online  of op een andere wijze op afstand  worden afgenomen.

In uitzonderlijke gevallen  dus als het echt niet anders kan en zonder dat we de student daartoe verplichten  kan examinering op kleine schaal plaatsvinden in het schoolgebouw. Of bij stagebedrijven uiteraard. Dat heeft de MBO Raad na het gesprek met het ministerie de MBO-instellingen laten weten. Dit alles met strikte inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De aandacht gaat daarbij specifiek uit naar de studenten die dit jaar hun diploma kunnen halen.

In alles wat de scholen doen geldt: de gezondheid van studenten en collega s  en daarmee ook hun omgeving  staat voorop.

Inzet om studievertraging te voorkomen
De MBO-scholen zetten natuurlijk maximaal in om eventuele studievertraging te voorkomen en hebben daarbij  samen met de betrokken organisaties  ook nadrukkelijk oog voor kwetsbare studenten. Deze situatie vraagt veelal om maatwerk, creativiteit en doorzettingsvermogen. Van zowel docent als student. En ook hier bundelen we als MBO-instellingen krachten en expertise.

Tiplijn