Roldertunnel gaat twee maanden dicht

Roldertunnel gaat twee maanden dicht

De Roldertunnel gaat vanaf 16 maart ruim twee maanden voor het verkeer dicht.

De herinrichting van de Rolderstraat ligt, ondanks het regenachtige weer, op schema. Vanaf 16 maart start fase 2 van het werk: de aanleg van de nieuwe rotonde.

De huidige tijdelijke rotonde gaat er dan uit. Hierdoor is de Roldertunnel van 16 maart tot eind mei afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer vanuit de richting Rolde naar het centrum wordt omgeleid via o.a. Europaweg Oost, Fokkerstraat, Industrieweg en het Kanaal. Het verkeer uit de bestemming Assen Oost kan ook via de Pelikaanstraat rijden. Alle omleidingen worden met gele borden aangeven. De bedrijven aan de Rolderstraat zijn bereikbaar.

Fietsers, voetgangers en bussen
De Roldertunnel blijft aan beide zijden open voor fietsers en voetgangers. Bij de rotonde worden de fietsers langs het werk geleid met gele borden. Ook de bussen rijden tijdelijk om. Lijn 21, Assen-Emmen en lijn 24, Assen  Winschoten rijden via de Europaweg-Noord en Fokkerstraat.

Fase 1 krijgt vorm
Tussen de rotonde en de Javastraat is het werk bijna afgerond. Afgelopen periode is gewerkt aan de ondergrondse leidingen en de nieuwe inrichting van de weg en de omgeving van de Abel Tasmanflat. Vanaf 9 maart begint het asfalteren. Half maart gaat dit weggedeelte weer open voor alleen het bestemmingsverkeer.

Google
Tiplijn