Elf bomen Dennenweg worden gekapt voor herinrichting

Elf bomen Dennenweg worden gekapt voor herinrichting

Woensdag 25 februari gaat groenbedrijf Ten Berge elf bomen kappen aan de Dennenweg. Het kappen is nodig voor de komende herinrichting later dit jaar.

De Dennenweg wordt daarbij iets breder gemaakt en ingericht als toegangsweg naar de nieuwe tunnel De Maten. Vanaf de tunnel wordt het eerste deel van de Dennenweg een 50 kilometer weg. Ter hoogte van de Adventskerk gaat de weg over in een 30 kilometer zone. Na de herinrichting worden er nieuwe bomen geplaatst. Omwonenden worden bij de plannen betrokken.

Tunnel De Maten
De bouw van tunnel De Maten schiet flink op. De tunnel is zo goed als klaar, met uitzondering van de definitieve asfaltlaag en de natuursteen bij de wanden. Afgelopen weken werkte de aannemer onder andere aan de fiets- en voetpaden in de tunnel en de leuningen en lichtmasten. Ook zijn de straatkolken en de wadi afgemaakt. De wadi vangt straks het regenwater op.

Als het weer meewerkt start half maart het laatste asfalteringswerk op de toeritten. Afhankelijk van de voortgang van de natuursteen kan kort daarna de tunnel open voor het verkeer. De datum maken we zo spoedig mogelijk bekend.

archief/AssenStad
Tiplijn