Genomineerden Assen voor Sportgala Drenthe bekend

Genomineerden Assen voor Sportgala Drenthe bekend

Elk jaar vindt begin maart het Drentse Sportgala plaats. Dit jaar op 9 maart in het Atlas theater in Emmen. In de categorieën sportvrouw, sportman, sporttalent en sportploeg worden de winnaars van Drenthe daar bekend gemaakt. Gemeenten konden in iedere categorie een kandidaat nomineren. Zo strijden twaalf genomineerden per categorie om de titel. Stemmen kan van 22 tot en met 24 februari via deze website. Van alle aanmeldingen die zijn binnengekomen heeft Assen de volgende genomineerden voorgedragen.

Sportman
Thom Bonder (25) was in 2016 al eens sporttalent van Assen, onder andere vanwege zijn kampioenschap bij de beloften Mountain Bike marathon. In 2019 haalde hij de derde plaats bij het NK marathon Elite, werd tweede bij de MTB marathon Veldslag van Norg en eindigde op de derde plaats in de marathon van Oldebroek.

Sportvrouw
Marit Kamps (18) was als judoka al een keer gekozen tot sporttalent van het jaar en als sportvrouw van Assen. Voor haar trainingen heeft ze nu de stap gemaakt naar Papendal waar ze fulltime traint in combinatie met school of opleiding. In 2019 werd ze nummer drie van de wereld bij de junioren en derde op het EK. Bij het WK junioren verloor ze slechts één partij, tegen de Japanse wereldkampioen Ruri Takahashi, maar pakte vervolgens wel brons.

Sportploeg
Genomineerde sportploeg voor Assen is dit jaar Koffievoordeel.nl/Sudosa Desto Dames 1. Afgelopen jaar werden zij met een jonge ploeg overtuigend kampioen in de eerste divisie. Hierdoor promoveerden zij naar de topdivisie en is Koffievoordeel.nl/Sudosa Desto Dames 1 de enige ploeg uit Drenthe die op het een na hoogste niveau van Nederland uitkomt.

Sporttalent
Axel van der Tuuk (18) is in 2019 Nederlands kampioen wielrennen bij de junioren geworden. In 2019 werd hij eerste in de Ronde des Vallées; derde in de Binck Bank Classic Junioren en vijfde in de Johan Museeuw Classic. Daarmee heeft hij een plek veroverd in het Development team van Jumbo Visma.

archief/Sportgala Drenthe
Tiplijn