Buurt De Kampen in Assen heeft eigen AED

Buurt De Kampen in Assen heeft eigen AED

Woonbuurt De Kampen in Peelo heeft sinds kort een eigen AED.

Initiatiefnemer Wesley Verheul is eind december een BuurtAED-crowdfundingsactie gestart om in de buurt een AED te krijgen. Als burgerhulpverlener wordt ik regelmatig gevraagd om assistentie te verlenen tijdens een reanimatie. Tijdens de reanimatie is een AED van levensbelang. Om deze aan te schaffen ben ik een BuurtAED actie gestart met succes, vertelt Verheul.

Door de steun van de buurtbewoners, donateurs, Univè en MIB Nederland is de AED onlangs in de buurt geplaatst. In samenwerking met Univé wordt er een workshop georganiseerd. Om de AED te kunnen bedienen is namelijk specifieke kennis vereist. Verheul: Daarom nodigen wij onze buurtbewoners in de wijk Peelo uit om deel te nemen aan een gratis workshop. De workshop is op 3 maart van 19:00 uur tot 21:30 uur.

De workshop vindt plaats bij EHBO Vereniging Assen aan de Zoom 6a in Assen. Wilt u deelnemen aan de workshop? Stuur dan een mail naar Tirza Lukken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in uw mail uw naam, telefoonnummer, emailadres en het aantal deelnemende personen.

Tiplijn