Nieuw plan voor voormalig Acmesaterrein in Assen

Nieuw plan voor voormalig Acmesaterrein in Assen

Bemog Projectontwikkeling heeft samen met Attika Architecten en de gemeente een nieuw plan ontwikkeld voor het voormalige Acmesaterrein.

Het schetsplan gaat uit van circa 80 woningen in het gebied tussen de Hendrik de Ruiterstraat, Rolderstraat, Oranjestraat en Julianastraat. Op woensdag 26 februari wordt het ontwerp voor het eerst gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst voor bewoners van de Oranjebuurt.

Het plan gaat uit van herontwikkeling van het totale gebied naar woningbouw. Daarbij gaat het om stadswoningen langs de Overcingellaan en in het binnengebied rond de Prins Hendrikstraat en appartementen aan de kant van de Rolderstraat. Op de kop van de kruising Rolderstraat-Overcingellaan is in het plan een woontoren voorzien. Naast woningen biedt het plan extra ruimte voor groen en waterberging en een nieuwe, groene plek voor de huidige speeltuin.

Achtergrond en historie
Tussen 1908 en 2005 was in het gebied de Asser Coöperatieve Melkinrichting en Stoomzuivelfabriek gevestigd. In de volksmond beter bekend onder de naam Acmesa. In 2005 is de fabriek gesloten en in 2007-2008 gesloopt. Arcadis is eigenaar van het Acmesaterrein en heeft een overeenkomst met Bemog Projectontwikkeling uit Zwolle voor de herontwikkeling. In 2014 lag er een plan voor de bouw van 80 woningen en ruim 7000m2 kantoren. Als gevolg van de economische crisis is dat plan nooit uitgevoerd. Het gebied is daarna tijdelijk gebruikt als bouwterrein voor het Stationsgebied.

Planning
De komende periode worden afspraken gemaakt over de financiën, het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. Afhankelijk van de voortgang van de verschillende procedures kan er naar verwachting in 2021 gestart worden met het bouwrijp maken en de bouw van de eerste woningen.

Google Maps
Tiplijn