FNV houdt actiebijeenkomst in Assen voor hoger minimumloon

FNV houdt actiebijeenkomst in Assen voor hoger minimumloon

Op woensdag 12 februari is er een actiebijeenkomst in Assen rondom de (FNV) campagne voor een hoger minimumloon in Nederland.

FNV wil graag met Assenaren in gesprek om de campagne toe te lichten om de minimumloon omhoog te krijgen. De reden van het FNV: Twee miljoen mensen voelen op dit moment niets van de economische groei. Sterker nog, hun inkomen is in de afgelopen veertig jaar twintig procent minder waard geworden! En dat terwijl de winsten van grote bedrijven groter en groter worden. Nederland is gigantisch rijk. Die rijkdom gaan we eerlijker verdelen. Het minimumloon moet daarom om te beginnen naar 14 euro per uur. Daarmee stijgt ook het inkomen van mensen met een uitkering en AOW.

Het FNV wil lokaal met de actie beginnen: Door eerst lokaal steun op te bouwen, kunnen we daarna de krachten bundelen en bij de landelijke overheid erop aandringen dat het minimumloon daadwerkelijk verhoogd moet gaan worden. En dat is goed voor iedereen die het niet al te breed heeft, ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond of gezondheid. We moeten samen een vuist maken. Iedereen die dat wil kan bijdragen, in zijn of haar stad of regio. Ook in Assen!

Op deze actiebijeenkomst wordt de campagne (kort) toegelicht en is er ruimte voor vragen. Daarna gaan we bedenken wat er in Assen gedaan kan worden om te zorgen dat het minimumloon omhoog gaat. Wie wil, kan gelijk aan de slag met elkaar! We proberen op deze avond direct een aanzet te geven voor een lokale groep. We zien je graag op 12 februari in het Vakbondshuis in Assen, Groningerstraat 50. Inloop vanaf 19:00 uur, we beginnen om half 8 en hopen om 21:00 uur klaar te zijn, aldus het FNV.

Tiplijn