Nikki Tuinbeek en David Folkert damkampioenen van Assen

Nikki Tuinbeek en David Folkert damkampioenen van Assen

In navolging op het succesvol scholenkampioenschap van Assen werd het persoonlijk damkampioenschap voor basisscholieren gehouden. Voor het eerst werd dit toernooi georganiseerd.

Het toernooi vond woensdag plaats bij GBS De Cirkel. Een veertigtal schooldammers ging de strijd met elkaar aan. Er werd gestreden in twee categorieën: welpen t/m groep 6 en Pupillen groep 7/8. Naast strijdlust was er veel speelplezier.

Nikki Tuinbeek van OBS Baggelhuizen werd met slechts twee verliespunten kampioen van Assen bij de pupillen. Bij de Welpen hoefde David Folkert van CJBS De Regenboog slechts 1 punt af te staan. De scholieren van De Regenboog deden het sowieso erg goed, want Elin Koop, legde in dezelfde categorie beslag op de tweede plaats. Aan het eind van de middag zag het podium er als volgt uit: Pupillen: 1. Nikki Tuinbeek 2. Cedric Visser 3. Rob Hoorn. Welpen: 1. David Folkert 2. Elin Koop 3. Hugo Schoon.

De organisatie is na het succesvol scholendamtoernooi, en persoonlijk kampioenschap enthousiast geraakt, en besloot een nieuwe jeugddamclub op te richten. Elke vrijdagavond zijn beginnende jeugddammers welkom van 18.30 tot 19.30 in Wijkcentrum Peelo t Markehuus. Ook geïnteresseerd? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Gert Bosker
Tiplijn