Watertoren in Assen wordt omgebouwd tot luxe loft

Watertoren in Assen wordt omgebouwd tot luxe loft

De watertoren in Assen krijgt na een zeer voortvarend proces een nieuwe bestemming. Het monument had sinds enkele jaren geen functie meer in de drinkwatervoorziening.

Maandag presenteerden vijf kandidaten hun plannen. De jury koos unaniem voor het plan De druk eraf . De toren wordt een luxe loft. Maximaal zes personen kunnen hier overnachten én ontspannen op grote hoogte, zwevend boven de stad.

Industrieel erfgoed
WMD gaat met een goed gevoel de watertoren gunnen  aan Riemer van den Berg. De toekomstige eigenaar gaat in gesprek met de gemeente over de herbestemming. Een watertoren, speciaal ontworpen voor de drinkwatervoorziening, is niet zonder meer geschikt voor het huisvesten van een willekeurige andere functie.

De uitdaging was om een plan te ontwikkelen waarbij de nieuwe bestemming en het karakter van de watertoren elkaar versterken. Dit met het doel om waardevol industrieel erfgoed te behouden.

Luxe loft
Gasten komen binnen in een sportruimte. Via een thuisbioscoop en een welness deel komen ze in de loft met bed, zitgedeelte en jacuzzi.

Het is de jury niet makkelijk gemaakt om tot een weloverwogen keuze te komen. De jury bestond uit vertegenwoordigers van WMD, gemeente Assen en stichting BOEi.

WMD
Tiplijn