De Bron in Assen gaat oliebollen bakken voor goed doel

De Bron in Assen gaat oliebollen bakken voor goed doel

Al jarenlang worden er op oudejaarsdag in de Protestantse kerk De Bron in Assen oliebollen gebakken voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor camping Polemonium, de gratis camping voor minima van Groninger van het jaar  Appie Wijma.

De kerk in Assen wil heel graag een steentje bijdragen om deze weldoener in de gelegenheid te stellen volgend jaar zijn hart en zijn camping weer open te stellen voor mensen die financieel in nood zitten. Een hele ploeg beslagmengers, oliebollenbakkers, inpakkers en verkopers is vanaf 07.00 uur s ochtends in de weer om de ruim 2000 bestelde oliebollen op tijd af te leveren. Dit jaar krijgen ze versterking van Appie zelf, die vanaf 10.00 uur in de Bron zal meehelpen met bakken. .

Iedereen verdient vakantie
Volgens Appie verdient iedereen een vakantie. Maar voor gezinnen die moeten rondkomen van een minimum uitkering zit dat er meestal gewoon niet in. En dus bedacht hij een camping voor minima op zijn eigen terrein in Opende. Hij ging aan de slag en richtte eerst vier en uiteindelijk twaalf bungalowtenten in. De mensen die zich aanmeldden mochten afgelopen zomer op camping Polemonium een week lang gratis komen kamperen. All inclusive. Want het motto van Wijma luidt: wat ik heb, geef ik weg .

Opbrengst voor voorzieningen
Volgend jaar in de zomer gaat camping Polemonium opnieuw open. De opbrengst van de oliebollenactie is bedoeld om alle voorzieningen op de camping draaiende te houden. Wie vergeten is om op tijd oliebollen te bestellen maar wel wil bijdragen aan dit mooie initiatief, is van harte welkom om zijn of haar bijdrage langs te komen brengen op oudejaarsdag in De Bron, Einthovenstraat 28.

Tiplijn