Museummanie bij De Vuurvogel in Assen

Museummanie bij De Vuurvogel in Assen

Meer dan 70 leerlingen van de bovenbouwgroepen van De Vuurvogel zijn de afgelopen weken tijdens de IMC Basislessen in de wereld van het museum gedoken.

Afgelopen week presenteerden ze hun eigen tentoonstelling in school aan leerlingen en ouders.

Een potje breken
Het begon met een bezoek aan het Drents Museum op 29 november. Daar mochten de leerlingen als mystery guests  het museum testen. Hoe aantrekkelijk is het museum voor kinderen, pubers, ouderen? Een week later kwamen museummedewerkers Karen Mertens, Carola Steebergen en Vincent van Vilsteren naar de school om te vertellen over hun beroepen en wat hun werk nou zo leuk maakt. Leerlingen leerden goed naar een kunstwerk kijken, oefenden met het selecteren van kunstwerken voor een tentoonstelling en mochten kostbare spullen  inpakken. Het inpakken van voorwerpen was nog niet zo gemakkelijk, want niet elk voorwerp overleefde de valtest .

Van dinomuseum tot discomuseum
Daarna was het tijd voor het maken van een eigen tentoonstelling. Scapino doneerde lege schoenendozen, waarin de leerlingen hun eigen museumpje maakten. De leerlingen hebben met veel fantasie en creativiteit hele diverse musea ingericht. Naast enkele kunstmusea waren er onder andere een speelgoedmuseum, kerstmuseum, mondmuseum, oorlogsmuseum en een discomuseum te bewonderen.

Tiplijn