DJs 3FM Serieus Request Lifeline komen morgen naar Assen

DJs 3FM Serieus Request Lifeline komen morgen naar Assen

NPO 3FM Serious Request The Lifeline zet zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor de slachtoffers van mensenhandel. Morgen lopen zij dwars door Assen.

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj s door het land. Zij lopen in estafettevorm van Goes naar Groningen, waar ze op Kerstavond aankomen.

Op maandag 23 en op dinsdag 24 december lopen ze door de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Assen en Tynaarlo. Op 3FM.nl/chequepoint staan de tijden en locaties van plekken waar de etappes beginnen en eindigen. Daar organiseert 3FM ontmoetingspunten waar je naartoe kunt komen om een cheque in te leveren, een plaatje aan te vragen, merchandise te kopen of gewoon de djs en meewandelaars aan te moedigen.

Burgemeester Marco Out loopt mee
Op dinsdag 24 december lopen ze tussen 10:00  11:00 uur door Assen. Ook burgemeester Marco Out loopt een stuk mee met 3FM. Burgemeester Marco Out start met meelopen aan het begin van de Beilerstraat. Dus aan de overkant van de NAM.

Route
De djs zullen dinsdag van 07:00 tot 08:30 uur bij het Dorpshuis in Hooghalen zijn. Dan vervolgen zij de weg naar Assen. Tussen 10:00 en 11:00 uur lopen zij door Assen. Zij zullen via de Graswijk en de Schepersmaat aankomen, waarna zij via de Beilerstraat richting het centrum lopen. De exacte route in het centrum is nog onduidelijk. Vermoedelijk zullen zij via de Groningerstraat het centrum weer uitlopen om uiteindelijk via de Peelo richting Ubbena en Vries te lopen.

Achtergrond
In Nederland zijn naar schatting jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 (mogelijke) slachtoûers van mensenhandel. Het gaat om mannen, vrouwen en kinderen die worden uitgebuit of daarvoor worden geronseld. In Drenthe trekken de 12 gemeenten gezamenlijk op in de aanpak van mensenhandel. Deze gezamenlijke aanpak wordt gecoördineerd en uitgevoerd door een ketenregisseur en een zorgcoördinator.

Ferdy Ringenier
Tiplijn