Het Alteveer in Assen ontvangt waakmand van Monuta Helpt fonds

Het Alteveer in Assen ontvangt waakmand van Monuta Helpt fonds

Het Monuta Helpt fonds doneert aan de ruim 160 hospices in Nederland waakmanden voor het einde van het jaar. Ook Anita Withaar uit Assen heeft aan Het Alteveer een waakmand mogen overhandigen.

Een waakmand is een mand die gevuld is met allerlei attributen die nabestaanden kunnen gebruiken voor henzelf of de stervende tijdens het waken. Zo zit er in de mand bijvoorbeeld een box om muziek af te spelen, geurkaarsen, een warme deken, kleurplaten voor de bezoekende kinderen of kleinkinderen en een notitieboekje.

Extra steun
In Nederland zijn ongeveer 160 hospices die vooral bemand worden door vrijwilligers. Voor elk hospice stelt ons goededoelenfonds een waakmand beschikbaar om steun te kunnen bieden. Juist in de periode rond Kerst en Oud & Nieuw verdienen vrijwilligers van de hospices en wakende dierbaren extra steun. We vinden het fijn dat we deze keer een landelijke bijdrage kunnen leveren aan zo een grote groep mensen die afscheid zullen nemen van een dierbare,  zegt Anita Witzier, voorzitter Monuta Helpt Fonds.

Landelijk Expertisecentrum Sterven onderschrijft dat de feestdagen met elkaar doorbrengen een moment kan zijn waarbij stervenden hun stervensmoment lijken te kunnen uitstellen.

Tiplijn