CS Vincent van Gogh brengt licht aan de vaart in Smilde

CS Vincent van Gogh brengt licht aan de vaart in Smilde

Leerlingen van CS Vincent van Gogh Salland hebben voor buurtvereniging Tramweg uit Smilde 21 lichtornamenten gemaakt. Dit deden zij aan de hand van een zelfontworpen voorbeeld.

Op de techniekafdeling metaal  van CS Vincent van Gogh locatie Salland werken en leren de leerlingen grotendeels projectmatig. Nadat zij eerst de basisvaardigheden leren tijdens verschillende lessen, gaan zij aan de slag met allerlei leuke en leerzame projecten in verschillende vormen en maten. Deze opdrachten komen ook regelmatig van organisaties en personen buiten de school.

De specifieke vraag voor de lichtornamenten was of de leerlingen een nieuw lichtornament konden ontwerpen die langs de vaart in Smilde kan komen te staan tijdens de feestelijke decemberperiode. Na een ontwerp te hebben gemaakt die is goedgekeurd door de buurtvereniging, zijn de leerlingen vol enthousiasme aan het werk gegaan met het maken van deze ornamenten.

Na een periode van hard werken en uitvoerig testen konden de leerlingen de ornamenten begin december afleveren in Smilde! De buurtvereniging was ontzettend blij met het eindresultaat en heeft de unieke ornamenten met gemak kunnen plaatsen. De ornamenten aan de Tramweg zijn nog tot begin januari te bewonderen.

Tiplijn