Komend weekend staat pop-upwinkel Mooi Verhaal bol van de activiteiten.

Veel daarvan staan in het teken van Kerst, met optredens van de band Meezz, popkoor Assen en de Carol Singers. Daarnaast een presentatie van de stichting Plant een Olijfboom, een organisatie die zich inzet voor vrede in Palestina en Israël, een lezing van de 19-jarige Maartje van Tessel, winnares van de preekwedstrijd Een lastig verhaal  en presenteren zaterdag 21 december alle deelnemende organisaties hun goede doel en krijg je meer informatie over de door hen aangeboden (cadeau)artikelen. Dinsdag 24 december is de afsluiting van het project Mooi Verhaal met de bijeenkomst Kerst voor Ongelovigen  op de ijsbaan op het Koopmansplein met onder meer muziek van Nathan Green.

Plant een Olijfboom
Stichting Plant een Olijfboom staat voor rechtvaardige vrede in Palestina en Israël met gelijkwaardigheid voor alle burgers, inclusief Palestijnse vluchtelingen. Op vrijdag 20 december houdt de stichting een presentatie over hun werk. De presentatie begint om 15.00 uur.

Muziekdag
Zaterdag 21 december is muziekdag! Met achtereenvolgens optredens van Popkoor Assen (12.00 uur), Carol Singers (13.00 uur) en van de band Meezz (15.00 uur). Ook zijn de hele dag vertegenwoordigers van de goede doelen die betrokken zijn bij Mooi Verhaal aanwezig om te vertellen over hun goede doel en de producten die ze verkopen.

Een lastig verhaal
Maartje van Tessel, student Nederlandse taal en cultuur, won afgelopen jaar de aanmoedigingsprijs van de preekschrijfwedstrijd Een lastig verhaal  die deze zomer werd uitgeschreven door Liberaalchristendom.nl. Van Tessel: Mijn verhaal is niet alleen van toepassing op christenen. Het is een les voor iedereen, ook voor degenen die niet geloven in een God.  De lezing van Maartje van Tessel is zondag 22 december en begint om 15.00 uur.

Kerst voor ongelovigen
Op Kerstavond 24 december organiseert stadspredikant Bert Altena voor de tweede keer Kerst voor Ongelovigen , een alternatieve kerstviering op de ijsbaan op het Koopmansplein met onder meer een optreden van Nathan Green. Het wordt een kerstbijeenkomst met een boodschap voor iedereen, vooral voor diegenen die niet zoveel geloven van het vrome Kerstverhaal.  Kerst voor Ongelovigen is tevens de afsluiting van de vijfde editie van het project Mooi Verhaal.

Tiplijn