Topdrukte bij kerstmarkt Wilhelmina Ziekenhuis in Assen

Topdrukte bij kerstmarkt Wilhelmina Ziekenhuis in Assen

Afgelopen week hielden de Vrienden van het WZA hun 20ste kerstmarkt in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Gelijk op de eerste dag werd de markt al goed bezocht.

Er stonden dan ook prachtige stands met een grote diversiteit aan producten en cadeau artikelen. Buiten bij de ingang van het ziekenhuis stond het bekende blokhutje waar verse kniepertjes werden gebakken. Donderdag, de laatste dag van de kerstmarkt, werd om half vier het laatste deegbolletje tussen de ijzers gestopt. Dit jaar is er in totaal 275 kilo weg gebakken. Alle kniepertjes waren om 16:00 uur in de middag uitverkocht, zo ook de wel bekende truffels.

Loting
Verder hielden de Vrienden dit jaar voor het eerst een verloting. De hoofdprijs was een mooie stadfiets aangeboden door Univé. Verder waren er nog vele prachtige prijzen te verdelen. Zo was er een fietscomputer, aangeboden door Klaucke tweewielerhuis. Een overzet zonnebril, aangeboden door Marree Opticien en diverse Tupperware pakketten welke een standhouder tijdens de kerstmarkt spontaan aanbood voor de verloting. Maar ook banketbakkerij Gosselaar stelde een prijs ter beschikking, een overheerlijke 12 persoons hazelinotaart.

Het bedrijf De LaserFrezer uit Hoogeveen stelde een broodplank ter beschikking welke de winnaar zelf kan personaliseren. De laserfrezer bewerkt de broodplank door middel van een lazer zodat het ontwerp van de winnaar er precies zo op komt. Daarnaast waren er 2 activity Trackers te winnen welke zijn aangeboden door de ING en op de valreep bood Schoenmakerij Marsdijk nog een prijs ter beschikking toen hij las over de verloting van de Vrienden. Een key-tracker mocht aan het prijzen pakket worden toegevoegd. Inmiddels zijn de winnaars bekend en hebben ze allemaal een bericht gehad. Op woensdag 8 januari is de prijsuitreiking in de centrale hal van het Wilhelmina Ziekenhuis.

Kerstattentie
Deze week zijn de Vrienden nog even druk met het klaar maken van een kerstattentie voor de patiënten die in het ziekenhuis liggen. Aankomende week wordt dit rond gedeeld op de afdelingen samen met de nieuwsbrief van de Vrienden. Daarna mogen de Vrienden bijkomen van de drukke weken. Volgend jaar staan er weer prachtige projecten te wachten in het ziekenhuis waar de Vrienden graag aan meewerken zodat we samen het verblijf van de patiënten en de bezoekers aan het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk maken.

Vriend worden
Wilt u ook een steentje bijdragen, u kunt ook Vriend worden van de stichting. Voor ¬15,00 per jaar (dat is ¬1,25 per maand) bent u al donateur van de Vrienden. Kijk op de website of bel de secretaris van de Vrienden op 06-52382938, meldt u vandaag nog aan. Elke cent gaat naar de patiënt.

Tiplijn