Assen en Actium zetten in op sociale woningbouw

Assen en Actium zetten in op sociale woningbouw

Vanmiddag ondertekenden wethouder Karin Dekker, Marcel van Halteren van woningcorporatie Actium en Henk Oostland van Huurdersplatform MEVM de nieuwe prestatieafspraken voor 2020. Met het ondertekenen van deze afspraken slaan zij de handen ineen om meer sociale huurwoningen te bouwen in Assen.

De gemeente zal bij nieuwe woningbouwinitiatieven een aandeel van ten minste 30 procent sociale huurwoningen als uitgangspunt hanteren. De afspraken zijn een aanvulling op de meerjarige afspraken op hoofdlijnen, die eind 2017 zijn gemaakt.

Prestatieafspraken
In de prestatieafspraken staan nadere afspraken die de gemeente, woningcorporatie Actium en huurdersorganisatie MEVM gezamenlijk maken voor het komende jaar. De afspraken gaan over samenwerking, betaalbaarheid, woningbouw, duurzaamheid, huisvesting bijzondere doelgroepen, wonen-zorg-welzijn, leefbaarheid en innovatie. De realisatie van de meerjarige woningbouwopgave is een belangrijk thema in de afspraken voor 2020.

Woningcorporatie Actium beheert 90 procent van circa 8.600 sociale huurwoningen in Assen. Naast Actium zijn in Assen op dit moment nog vier andere woningcorporaties actief. Ook met hen worden in deze periode prestatieafspraken gemaakt. De Woningwet verplicht woningcorporaties om jaarlijks prestatieafspraken te maken met gemeenten die een actuele woonvisie hebben. De corporaties moeten de gemaakte prestatieafspraken uiterlijk 15 december bij de minister indienen.

Tiplijn