Twintigste editie van Herderstocht op het Balloërveld

Twintigste editie van Herderstocht op het Balloërveld

Dit jaar is het de twintigste editie van de Herderstocht op het Balloërveld.

Twintig jaar geleden bedacht de muziekgroep van de Gereformeerde kerk uit Gieten dat het wel aardig zou zijn om tijdens kerstavond muziek te spelen in de schaapskooi in Balloo. De opkomst van ruim 1000 bezoekers was zo overweldigend dat besloten werd om hier een jaarlijks evenement van te maken en dan ook direct meer activiteiten rondom de schaapskooi te organiseren.

In de jaren erna is de Herderstocht uitgegroeid tot het evenement wat het nu nog steeds is. Een mooie wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld waarbij op verschillende plekken een deel van het kerstevangelie wordt verteld. De route is verlicht met behulp van lampjes en voor jong en oud is de Herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te horen, te zien en te beleven.

Ook dit jaar is er in en rondom de kooi genoeg te beleven. De tocht start en eindigt bij de schaapskooi. De hele avond worden hier kerstliederen gezongen en er is koek en koffie, thee of warme chocolademelk te koop.

Start
Tussen 17.00 en 20.00 kan gestart worden met de wandelroute. Kort na de start kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Dit symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. De route brengt bezoekers vervolgens langs onder andere herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Elk personage vertelt in een sfeervolle setting een deel van het kerstverhaal. Als laatste komen bezoekers langs een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe.

De Herderstocht wordt georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers onder verantwoording van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt in Assen-Marsdijk en in nauwe samenwerking met de schaapherders van Balloo.

Kom zoveel mogelijk op de fiets
Parkeren rond Balloo is gratis, vanwege de verwachte drukte wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Voor buggy s en rolstoelen is de route deels toegankelijk.

Kosten
Deelname aan de Herderstocht is ¬3,- per persoon. De opbrengsten van de tocht gaan naar Stichting Zulu Aid. Deze Nederlandse stichting zet zich al 8 jaar in voor het Hillcrest Aids Centre in Zuid Afrika.

Bezoek voor meer informatie de website: www.herderstochtballoo.nl

Tiplijn