Personeel Wilhelmina Ziekenhuis in Assen gaat woensdag staken

Personeel Wilhelmina Ziekenhuis in Assen gaat woensdag staken

Aankomende woensdag gaan de ziekenhuismedewerkers van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen staken. Dit doen zij voor een betere cao.

Ook zullen er een aantal afdelingen en poliklinieken van het ziekenhuis een zondagsdienst gaan draaien. Zondagsdiensten betekenen dat betrokken werknemers wat betreft de patiëntenzorg werken alsof het zondag is. Tijdens een zondagsdienst worden in principe alleen spoedgevallen behandeld, laat het ziekenhuis weten.

Spoedzorg zal altijd door blijven gaan, want veiligheid moet niet in het geding komen. Na de officiële aanzegging van de vakbonden heeft het WZA eerst in beeld gebracht welke gevolgen dit heeft voor onze patiëntenzorg. Uitgangspunt hierbij is dat de veiligheid van patiënten en medewerkers gewaarborgd blijft. Dat er afspraken en operaties moesten worden verplaatst, was helaas onontkoombaar. We snappen dat dit vooral voor de betreffende patiënten heel vervelend is. Zij hebben hierover persoonlijk bericht gehad; alle afspraken zijn naar een andere datum verplaatst, aldus het ziekenhuis.

De staking vindt op woensdag 20 november plaats. Heb je vragen over de staking van het WZA? Bekijk dan deze website.

Tiplijn